Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kansainvälinen leiriyhteistyö – Mene ja kerro ry

SÄÄNNÖT

1.§     Yhdistyksen nimi on Kansainvälinen leiriyhteistyö – Mene ja kerro ry. Kansainvälisissä yhteyksissä nimestä voidaan käyttää englanninkielistä muotoa International Camp Partnership ja venäjänkielistä muotoa Международное Лагерное Сотрудничество. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja sen toiminta-alueena on koko maa. Yhdistyksen toiminnan yhteydessä voidaan käyttää myös toiminta/markkinointinimikkeitä ”Arkki-leiri”, sekä ”Mene ja kerro”.  

2.§    Yhdistyksen tarkoituksena on olla mahdollistamassa kansainvälistä leirityötä ja muuta humanitaarista ja sosiaalista työtä Suomessa ja ulkomailla, mukaanlukien kehitysyhteistyö. Yhdistyksen toiminta perustuu kristilliseen maailmankuvaan ja arvopohjaan.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää leiritoimintaa, koulutustilaisuuksia, kehitysyhteistyöhankkeita, kokouksia, kursseja, jäsenilleen matkoja, sekä muita vastaavanlaisia tapahtumia. Erityisenä avun kohteena ovat lastenkodeissa asuvat lapset. Yhdistys voi organisoida humanitääristä apua. Yhdistys voi tukea taloudellisesti tarkoituksensa mukaista toimintaa.

    Yhdistys voi palkata työntekijöitä sekä vuokrata tai hankkia toimitiloja ja laitteita.

    Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi järjestää keräyksiä, arpajaisia ja myyjäisiä saatuaan niihin viranomaisilta tarvittavat luvat. Yhdistys voi kantaa järjestämissään tilaisuuksissa kolehteja ja vastaanottaa seurakuntien yleisissä jumalanpalveluksissa kannettuja kolehteja.

    Toimintansa tukemiseksi yhdistyksellä on oikeus vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

3.§    Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja haluaa toimia niiden mukaisesti. Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus.

4.§    Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen     puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

    Yhdistyksen jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus.

    Yhdistyksen jäsen voidaan erottaa, mikäli hän ei ole täyttänyt jäsenmaksuvelvoitteitaan edellisen vuoden aikana.

    Jäsentä koskevasta erottamisaikeesta on ilmoitettava jäsenelle kirjeitse viimeistään seitsemän päivää ennen asiaa koskevaa hallituksen kokousta. Jäsenellä on oikeus toimittaa hallitukselle ennen asiaa koskevaa hallituksen kokousta kirjallinen vastine, joka on luettava hallituksen kokouksessa ennen erottamispäätöksen tekemistä.

    Erotetulla jäsenellä on oikeus saattaa erottaminen yhdistyksen kokouksen ratkaistavaksi seuraavassa koolle kutsuttavassa sääntömääräisessä yhdistyksen kokouksessa ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle 30 päivän kuluessa erottamisesta tiedon saatuaan.

5.§    Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksun suuruudesta.

    Jäsen on velvollinen ilmoittamaan yhdistykselle täydellisen nimensä, voimassaolevan osoitteensa sekä halutessaan voimassaolevat puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa.

6.§    Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat syyskokouksessa valitut puheenjohtaja sekä neljä varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä.

    Hallituksen puheenjohtajan ja varsinaisten jäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallituksen puheenjohtaja ja varsinaiset jäsenet valitaan erovuoroisten tilalle siten, että ensimmäisenä vuonna erovuorossa on kaksi jäsentä ja toisena vuonna puheenjohtaja ja kaksi jäsentä. Varajäsenet valitaan yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Varajäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa.

    Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallitus voi ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan, toiminnanjohtajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Mikäli hallitus valitsee ulkopuoleltaan toimihenkilöitä, on näillä läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa.

    Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Mikäli puheenjohtaja on estynyt, eikä hallitus ole valinnut varapuheenjohtajaa, hallituksen kokouksen voi kutsua koolle kuka tahansa hallituksen varsinainen jäsen yksin.

    Hallitus on päätösvaltainen, kun kolme jäsentä on paikalla. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, vaaleissa kuitenkin arpa.

7.§    Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä toisen hallituksen jäsenen kanssa.

    Yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus voi lisäksi olla henkilöllä, jolla on siihen hallituksen erikseen antama henkilökohtainen oikeus.

8.§    Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

9.§    Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta.

    Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä.
    
    Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen jäsenistä sitä hallitukselta kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen päivän kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on jätetty hallitukselle.

    Yhdistyksen kokouksissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni.

    Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10.§    Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän päivää ennen kokousta jäsenille postitetulla kirjeellä tai sähköpostilla niille jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa.

11.§    Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
    1.  Esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastajan lausunto.
    2. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.
    3.  Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat .

    Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
    1. Päätetään jäsenmaksun suuruudesta.
    2. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio.
    3. Valitaan joka toinen vuosi hallituksen puheenjohtaja, varsinaiset jäsenet ja erovuoroisten tilalle sekä valitaan varajäsenet.
    4. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja.
    5. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

12.§    Päätös sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

    Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen mukaiseen toimintaan päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.